Plaćanje karticama postaje sve popularniji način plaćanja za potrošače širom svijeta. S jedne strane, to je zato što kartice pružaju brz, jednostavan i siguran način plaćanja. S druge strane, koristeći kartice, potrošači mogu lakše pratiti svoje troškove i bolje upravljati svojim financijama. No, kakve prednosti prihvaćanje kartičnih plaćanja pruža trgovcima?

U nastavku bloga istražit ćemo nekoliko ključnih prednosti.

Prije svega – što je BillyPay?

BillyPay je inovativan programski paket koji omogućuje prihvat kartica za korisnike Billy Easy PRO blagajne. Kako bi se maksimalno prilagodili vašim potrebama, Billy je integriran s dva partnera za kartično plaćanje, Worldline i Vivawallet.
Obje integracije vam omogućuju prihvaćanje kartičnih plaćanja bez potrebe za dodatnom opremom!

Ugovoranje BillyPay paketa je brzo i jednostavno, a naš Billy tim je uvijek spreman ponuditi savjet i odgovoriti na vaša pitanja.

Sada kada smo vas upoznali s osnovama BillyPay-a, hajdemo pogledati ključne prednosti prihvaćanja kartičnog plaćanja.

Veća prodaja

Jedna od najvećih prednosti prihvaćanja kartičnog plaćanja je potencijal za povećanje prodaje. Potrošači koji koriste kartice često troše više novca po transakciji u usporedbi s onima koji plaćaju gotovinom. Također, omogućavanje plaćanja karticama može privući više kupaca koji preferiraju ovaj način plaćanja, čime se povećava potencijal za prodaju.

karticno-benefiti

Sigurnost transakcija

Prihvaćanje kartičnih plaćanja može pridonijeti većoj sigurnosti transakcija. Kartične transakcije obično uključuju različite mjere sigurnosti, poput zaštite od prijevare i enkripcije, koje mogu pomoći u zaštiti kako kupaca, tako i trgovaca od potencijalnih prijevara.

Povećana učinkovitost

Kada kupac plaća karticom, transakcija se obrađuje elektronički i sredstva se automatski prenose na račun trgovca. Ovaj proces ne samo da je brži od obrade gotovinskih plaćanja, već i smanjuje mogućnost pogrešaka koje se mogu dogoditi tijekom ručnog prebrojavanja gotovine.

Poboljšana korisnička iskustva

Kartično plaćanje nudi praktičnost koju gotovina jednostavno ne može pružiti. Kupci ne moraju brinuti o tome da imaju dovoljno gotovine, a plaćanje je brzo i jednostavno. Osim toga, kartično plaćanje često nudi dodatne pogodnosti, poput bodova lojalnosti ili cash back opcija.

Bolje praćenje prodaje

S kartičnim plaćanjima, sve transakcije su digitalno zabilježene, što olakšava praćenje prodaje. Trgovci mogu koristiti ove informacije za analizu prodajnih trendova, predviđanje buduće prodaje i donošenje informiranih poslovnih odluka.

Prihvaćanje kartičnih plaćanja otvara niz prilika za trgovce. Sve ove prednosti mogu dovesti do većeg prometa, bolje korisničke iskustva, i u konačnici, veće dobiti.

Ako još niste počeli prihvaćati kartična plaćanja, sada je pravo vrijeme da razmislite o tome. BillyPay je ovdje da vam pomogne u tom procesu, pružajući laku implementaciju i podršku u svakom koraku.

Imate li pitanja o tome kako implementirati kartično plaćanje u vašem poslovanju? Billy tim stručnjaka je uvijek spreman da vam pomogne.